Bunnik Odijk Werkhoven

Wat doen wij in Bunnik

 

Het werk van Amnesty International, als onafhankelijke organisatie die opkomt voor mensenrechten, is onverminderd noodzakelijk. De werkwijze is in de loop der jaren gewijzigd. Internet en sociale media zijn steeds belangrijker geworden. Dat betekent dat steeds meer mensen digitaal aan schrijfacties meedoen en kaarsen, kaarten en cadeauartikelen via de webshop kopen. Ook in de gemeente Bunnik is dit te merken.

We hebben besloten om op plaatselijk niveau de organisatie te veranderen. De steeds kleiner geworden basisgroep wordt opgeheven. Daarmee komt een einde aan de jaarlijkse aanwezigheid met een marktkraam rond 10 december, de dag van de mensenrechten en de Bunnik Fair. Afzonderlijke activiteiten als educatie, het schrijfnetwerk, de jaarlijkse collecte en de coalitie van de mensenrechten gaan door.
 

Jaarlijks worden gastlessen gegeven op de basisscholen, maar daarvoor zijn nog gastdocenten nodig. Iets voor jou? Neem contact op met Jenny Dirks, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-44880178 of kijk op www.amnesty.nl voor algemene informatie over educatie, lesmaterialen en de training mensenrechteneducatie.

Voor al het werk van Amnesty is geld nodig. De collecte wordt daarom ook jaarlijks (in maart) georganiseerd in Bunnik, Odijk en Werkhoven. Wil je meehelpen? Neem contact op met Marijke Warmerdam, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-21286243.

Brieven schrijven of ondertekenen kan bij de verschillende RK- en PKN-kerken in Bunnik en Odijk. Meer weten? Neem contact op met een coördinator:

  • PKN Kerk Odijk          Connie Tukker, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030-6562527
  • PKN Kerk Bunnik       Martha Alderliesten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030-6561041
  • RK Kerk Odijk             Vera Boonen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030-6570480
  • RK Kerk Bunnik          Wim van ’t Klooster, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030-6572800

Af en toe wordt ook de mogelijkheid geboden om brieven te ondertekenen voorafgaand aan een gemeenteraadsvergadering. Geen internet of liever thuis kant-en-klare brieven ter ondertekening ontvangen? Neem contact op met Marie-Jose de Reus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-6563494.

Voor de Schrijfmarathon rond 10 december kun je waarschijnlijk terecht in de bibliotheek (Bunnik) en op het gemeentehuis. Op www.amnesty.nl/schrijfmarathon staat precies waar en wanneer je mee kunt doen.

De jaarlijkse bijeenkomst van de Coalitie voor Mensenrechten wordt mede door Amnesty voorbereid. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis, op de eerste maandag van de Vredesweek (derde week in september). Meer weten? Neem contact op met Arda Mensink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030-6561260.

 

Vragen of opmerkingen over de website? Neem contact op met webmaster Marijke Warmerdam, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bunnik, voorjaar 2018

  • Laatste wijziging 1 april 2021.